Topmatrassen

Een topmatras is een dunner matras op het boxspring matras en is echt de kers op de taart voor uw slaapcomfort. Een topmatras is voor een boxspring niet per se noodzakelijk, maar het is wel zeer comfortabel en het zorgt voor een heerlijk ontspannen slaaphouding.

Topmatrassen
Topmatrassen

Zacht topmatras

Een topmatras is vooral zacht en zorgen voor veel ligcomfort. Soms hebben topmatrassen elastische banden bij de hoeken, waarmee u het matras eenvoudig aan het matras kunt bevestigen. Op die manier voorkomt u ook dat het topmatras verschuift als u op uw bed gaat liggen. Een topmatras is ook een mooie afwerking van uw boxspring en is lekker zacht om op te liggen. Bovendien wordt uw boxspring matras beter beschermd en zal het matras ook langer meegaan, omdat het topmatras dingen als transpiratievocht en andere stoffen zal opvangen.

Soorten topmatrassen

Er zijn veel verschillende soorten topmatrassen. U vindt altijd wel een topper die goed bij uw lichaam en wensen past. Zo bestaan er topmatrassen die bestaan uit verschillende materialen, zoals topmatrassen met traagschuim, koudschuim, gel en latex. Vaak zitten de verschillen ‘m in het comfort, ventilatie en de levensduur. Een latex en koudschuim topmatras ligt doorgaans soepel en biedt goede ventilatie. Traagschuim topmatrassen staan bekend om de goede ondersteuning en drukverdeling. Wanneer u ’s nachts snel zweet is een gel topmatras een goede keuze.

Topmatras kopen

Wilt u graag een topmatras kopen? Zorg er dan voor dat de afmetingen van het topmatras gelijk is aan uw boxspring matras die u al heeft of wilt kopen. Zo kan het topmatras goed aansluiten op de rest van uw bed. Er is ruime keuze uit allerlei soorten en materialen topmatrassen. Wanneer u het ’s nachts snel warm hebt of zweet, dan is het belangrijk om te kijken naar een goed ventilerende en vochtregulerende topper. Wanneer u op zoek bent naar een nieuw bed is het belangrijk om bedden te proberen in de winkel. Ga vooral veel rondkijken in verschillende winkels en op verschillende momenten, want de kans is groot dat alles fijner ligt dan u gewend bent. Laat u ook adviseren door de experts in de winkel.