Boxspring

Voordelen van een boxspring

Een boxspring is tegenwoordig een van de populairste slaapsystemen, steeds meer mensen hebben er een staan in hun slaapkamer. Je kunt natuurlijk zo’n kopen maar het is wel handig als u weet wat een boxspring nou eigenlijk is en wat de voordelen zijn.

 boxspring
 boxspring

Wat is een boxspring?

Veel mensen kopen een boxspring. Je ziet ze ook vaak in hotels, maar steeds meer mensen hebben er thuis ook eentje staan. Maar wat is een boxspring nou eigenlijk? Een boxspring is vernoemd naar het onderstel ofwel de box. Het is de onderste laag die gevuld is met – meestal – pocketveren en bepaalt voor een groot deel het ligcomfort en ondersteuning. Bovenop de box ligt een boxspring matras en topmatras, waardoor het geheel natuurlijk hoger wordt.

Optimale ondersteuning

Zoals aangegeven bestaat een boxspring uit drie lagen. Door de combinatie van de box en een verend matras geeft het goede ondersteuning aan het lichaam en ligt het comfortabel. Voor een nog beter ligcomfort kunt u kiezen voor een topmatras bovenop het matras.

 boxspring
boxspring

  Prettige hoogte 

De drie lagen van de boxspring maakt dat het geheel hoger wordt. Het is een prettige hoogte, maar komt niet oubollig over. Als u een boxspring naast een gewoon bed zet is een boxspring een stuk hoger. De hoogte is prettig om in en uit uw bed te stappen en ook ideaal om uw bed te verschonen.

Veel keuze

Nog een voordeel van een boxpring is dat er zeer veel keuze en mogelijkheden zijn voor het design, kleur en materiaal. Zo zijn er boxsprings met een strakke afwerking of met ronde randen en verschillende soorten hoofdborden, waarbij u kunt kiezen tussen diverse patronen of gladde opties. Ook kunt u kiezen uit verschillende kleuren en materialen zoals stof of leer. U kunt een boxspring vaak helemaal naar uw smaak samenstellen.

Goede ventilatie

Een boxspring heeft een open constructie van veren, waardoor het bed goede ventilatie biedt. Dat is heel fijn wanneer u het ’s nachts snel warm heeft of wat meer zweet.