Matrassen

Deze typen matrassen zijn er

Het kiezen van een matras is iets dat veel mensen het moeilijkste deel vinden van het kopen van een nieuw bed. Er zijn ook zoveel verschillende soorten matrassen en bovendien ligt waarschijnlijk alles fijner dan u gewend bent. Het juiste matras zorgt voor een goede drukverdeling en ondersteuning. Kies ook vooral een matras dat bij uw lichaam past. Sommige mensen gaan zichzelf vergelijken met een ander, maar iedereen is uniek!

 matrassen
 matrassen

Latex matrassen

Voor wie graag een soepel matras wil moet een latex matras overwegen. Door de mix met synthetische latex krijg je een goed en flexibel schuimrubber matras. Het is een natuurproduct en wordt gebruikt om schuimrubberen matrassen van te maken. Latex matrassen zijn goed isolerend dus wanneer u wat meer zweet ’s nachts is het ideaal. Doordat een latex matras soepel is en goede ondersteuning biedt is het een fijn matras voor mensen met gewrichtsklachten. Ook is het anti-allergisch, dus ook een goede keuze voor mensen met een huisstofmijtallergie. Tenslotte staat latex bekend om zijn veerkracht en duurzaamheid.

Polyether matrassen

Polyether zie je vaak voor babymatrassen en matrassen met ergonomische zones. Doordat het gemaakt is van synthetisch materiaal is het anti-allergeen. Het heeft ook een gesloten celstructuur dus wanneer u veel zweet kan polyether fijn zijn. Het matras kan tot 80 kg aan, dus vaak wordt het gebruikt als logeerbed of kinderbed omdat het matras dan niet teveel belast wordt. Daarnaast zijn polyether matrassen zeer aantrekkelijk geprijsd, dus ideaal wanneer u voor een logeerbed niet teveel geld uit wilt geven.

Traagschuim matrassen

Misschien heeft u weleens reclames voorbij zien komen op tv van M-line of Tempur. Deze merken staan bekend om hun traagschuim matrassen. Een traagschuim matras vormt zich helemaal naar uw lichaam, drukverlagend en daarmee goed voor mensen met pijnlijke spieren en gewrichtsklachten. Wanneer u op het matras gaat liggen kan het zijn dat het wat harder aanvoelt, maar zodra u langer ligt vormt het matras helemaal naar u. Ook biedt traagschuim een goede warmte-isolatie en bent u verzekerd van goede kwaliteit en duurzaamheid.

Koudschuim matrassen

Ook met een koudschuim matras heeft u een matras met goede ventilatie en transpiratievocht wordt goed afgevoerd. Het heeft een goede veerkracht en past zich snel aan de vorm van uw lichaam aan. Omdat het matras zo veerkrachtig is krijgt u geen kuil in uw matras, ook niet wanneer u het matras langer in huis heeft. Niets is zo vervelend wanneer u steeds naar het midden van uw bed rolt omdat er een kuil in zit!

Pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen staan ook bekend om de goede vochtregulatie en ventilatie, dus ook ideaal wanneer u het ’s nachts snel warm heeft. Pocketvering betekent dat er in het matras ‘pockets’ zitten. Pockets zijn losse, spiraalvormige veren in een zakje, die afzonderlijk van elkaar bewegen. Hoe meer veren erin zitten, hoe beter het matras u zal ondersteunen. Vaak verschillen de matrassen in het aantal pocketveren en de toplaag in het matras. Voor ieder budget kunt u wel een pocketvering matras vinden.