Bedbodem

Welke bedbodem past bij u?

Een goede bedbodem is belangrijk voor een goede nachtrust. Het ondersteunt en versterkt tenslotte de eigenschappen van het matras. Wanneer u bijvoorbeeld een goed matras heeft, maar geen goede bedbodem, dan merkt u weinig van het goede matras. Het is dus van belang om een goede bedbodem te hebben. Er zijn verschillende soorten bedbodens. Lees het hieronder.

 bedbodem
 bedbodem

Lattenbodem

Een lattenbodem bestaat uit een houten frame met latten erop of erin. Het aantal latten bepaalt het draagvermogen en comfort. Wanneer u wat zwaarder bent kunt u het beste kiezen voor een bedbodem met meer latten. Hierbij geldt ook hoe meer latten, hoe beter de ondersteuning u zult voelen. Vaak hebben lattenbodems gebogen latten, wat zorgt voor opwaartse druk en ondersteuning.

Schotelbodem

De naam zegt het al, een schotelbodem bestaat uit kunststof schotels op een houten frame. Deze schotels hebben openingen die zorgen voor ventilatie. Doordat de schotels onafhankelijk van elkaar bewegen biedt dit type bedbodem voor een optimale ondersteuning.

Multi motion bodem

U heeft vast weleens van M line gehoord. Dit is een bekend merk dat vaak adverteert voor hun matrassen. Ze hebben ook bedbodems, namelijk de multi motion bodem met binnenvering. Dit zorgt voor goede ventilatie en het zorgt over het gehele ligoppervlak vering. De veren zijn bevestigt op een buigzame lat waardoor u het comfort krijgt van een boxspring.

Elektrisch verstelbare bedbodem

U kunt kiezen voor een elektrisch verstelbare bodem, zodat u alleen maar op een knopje hoeft te drukken. Zo kunt u zonder moeite in en uit uw bed stappen en wordt uw bed extra comfortabel. Bij een elektrisch verstelbare bodem zijn het hoofd- en voeteneinde los van elkaar te verstellen. De bodems hebben een neksteun en knieknik waardoor uw lichaam goed ondersteund wordt. Vaak krijgt u er ook een draadloze afstandsbediening bij zodat u uw bed gemakkelijk kunt verstellen.  Wanneer u last heeft van fysieke klachten zoals rug- of nekpijn, dan kunt u het beste kiezen voor een elektrisch verstelbare lattenbodem of schotelbodem.