Een boxspring, vaak aangeduid als hotelbed vanwege de populariteit in hotels, is een type bed dat bestaat uit een gestoffeerde bedbodem en een matras. Maar wist je dat er verschillende soorten boxsprings zijn? Voordat je een boxspring koopt bij Boxspring Etten-Leur is het handig om te weten welke varianten er allemaal zijn. Deze variëteiten onderscheiden zich door hun constructie, comfortniveaus en functionaliteit. Hoewel het basisonderdeel – de box met veren – in alle varianten aanwezig is, maken de subtiele verschillen de keuze voor de ideale boxspring persoonlijk.

Niet-verstelbaar of juist wel? 

Een van de eerste onderscheidende factoren bij boxsprings is de verstelbaarheid. De traditionele vlakke boxsprings bieden een stabiele, niet-verstelbare ondergrond voor je matras. Deze boxsprings zijn populair vanwege hun duurzaamheid en eenvoud. Ze vormen de basisvariant waarbij het comfort voornamelijk uit het matras en de topper komt. Daartegenover staan de elektrisch verstelbare boxsprings, die gebruikers in staat stellen het hoofd- en voeteneinde naar wens te positioneren. Dit is ideaal voor mensen die graag lezen, televisiekijken of werken in bed. Elektrisch verstelbare modellen komen vaak met een afstandsbediening en soms zelfs met geavanceerde technologie zoals een massagefunctie of een ingebouwde wekker.

Boxsprings met opbergruimte

Ruimte is voor velen een luxeproduct, en daar spelen sommige boxspringmodellen handig op in. Deze varianten bieden geïntegreerde opbergruimtes onder de matras. Door een slim hefmechanisme kan de matras omhoog worden getild, waardoor een verborgen opslagruimte wordt onthuld. Dit is een ideale plek voor het opbergen van beddengoed, seizoenskleding of andere spullen die niet dagelijks nodig zijn. Naast het praktische voordeel behouden deze boxsprings het kenmerkende design en comfort, waardoor ze een stijlvolle en functionele toevoeging aan de slaapkamer zijn.

Speciale boxsprings

In de huidige tijd, waar duurzaamheid en gezondheid centraal staan, zijn er ook boxsprings die speciaal zijn ontworpen met deze waarden in het achterhoofd. Denk hierbij aan boxsprings gemaakt van organische en duurzame materialen die bijdragen aan een beter milieu. Deze bedden hebben vaak een certificering die garandeert dat de materialen zonder schadelijke chemicaliën zijn verwerkt, wat zowel goed is voor de planeet als voor de slaper.

Daarnaast zijn er boxsprings die zich richten op specifieke gezondheidsbehoeften. Zo zijn er bedden ontworpen voor mensen met rugklachten, waarbij de ondersteuning en drukverdeling optimaal zijn. Andere modellen zijn hypoallergeen en bieden uitkomst voor mensen met allergieën. Deze gespecialiseerde boxsprings kunnen soms een hogere investering vereisen, maar de voordelen op het gebied van comfort en welzijn zijn vaak de investering waard.