Zoals de naam reeds aangeeft geldt voor het hoogpolig vloerkleed dat ze zich kenmerkt door… een wat hogere pool. Voor de hoogte van deze pool geldt dat ze kan variëren van zo’n 3 tot maar liefst 15 centimeter. Voor deze vloerkleden geldt dat ze er uiteraard bekend om staan over een zeer goed comfort te beschikken. Daarnaast zijn ze ook lekker zacht. Daar tegenover staat evenwel dat ze wat onhandiger zijn op het gebied van onderhoud omdat er eenvoudig vuil tussen de polen kan komen te zitten. Voor hoogpolige vloerkleden geldt dat ze er verder bekend om staan jouw interieur een warme uitstraling te geven. Tegelijkertijd kan je ook nog eens rekenen op een prima geluiddemping wat uiteraard eveneens zeer interessant kan zijn. Wil je hier graag nog meer over te weten komen? Dan is het zeker een aanrader om nog de onderstaande informatie door te nemen! 

Wat maakt de keuze voor een hoogpolig vloerkleed zo interessant?

Indien je de verschillende soorten vloerkleden onder de loep gaat nemen die op de markt zijn terug te vinden zal je direct kunnen concluderen dat de voordelen waarover ze beschikken onderling danig kunnen verschillen. Indien je kiest voor het kopen van een hoogpolig vloerkleed zal je bijvoorbeeld tot de vaststelling komen dat het hierbij gaat om een exemplaar welke niet alleen geweldig comfortabel, maar daarnaast ook nog eens ongelofelijk zacht is. Haar unieke karakter zorgt er bovendien in de praktijk eveneens voor dat ze in staat is om in één klap heel wat extra gezelligheid te realiseren in eender welke stijl van interieur. Het hoeft dan ook niet gezegd dat een hoogpolig tapijt werkelijk in eender welke stijl van woning prima tot haar recht kan komen.

Keuze uit tal van verschillende exemplaren

Wil jij ook graag een hoogpolig vloerkleed aanschaffen voor in jouw woning? Dan zal je al vrij snel kunnen vaststellen dat je een keuze kan maken tussen niet één, niet twee, maar wel tussen drie verschillende mogelijkheden. We maken hierbij een onderscheid tussen de volgende:

  • Een frisé vloerkleed;
  • Een Saxony vloerkleed;
  • Een (semi-)shag vloerkleed;

Voor het eerste exemplaar geldt dat ze een beetje warrig oogt. Dat is het gevolg van de hoge, gedraaide garens waarvan sprake is. De techniek waar hierbij gebruik van wordt gemaakt wordt ook wel twijnen genoemd. Voor een Saxony vloerkleed geldt op haar beurt dat ze beschikt over een gesneden lussenpool gecombineerd met dikkere, getwijnde garens. Tot slot is er aldus nog de (semi)shag. Hiervoor geldt dat ze beschikt over een langere lussenpool waardoor er sprake is van een aanzienlijk speelsere uitstraling. 

Ook voor in jouw huis wellicht een aanrader

Indien je van plan bent om over te gaan tot het kopen van een (nieuw) goedkoop vloerkleed of tapijt spreekt het voor zich dat je daar altijd bepaalde eisen of wensen voor in petto hebt. In het merendeel van de gevallen slaagt een hoogpolig vloerkleed erin om uitstekend aan deze wensen tegemoet te komen. Ook voor in jouw woning kan de keuze voor een dergelijk exemplaar dan ook al snel zijn gemaakt. In ieder geval is ze met zekerheid het overwegen meer dan waard.