Rolgordijnen worden zelden gebruikt in de slaapkamer, maar zijn erg handig. Er zijn nu ook nieuwe trends. Het is een verduisterend rolgordijn. Deze gordijnen zijn perfect als je een ruimte, zoals een slaapkamer, helemaal wilt verduisteren. Bijvoorbeeld Slaapkamer! Verduisterende rolgordijnen laten geen licht door, waardoor je langer in bed kunt blijven.

Voordelen

  • Goede prijs kwaliteitverhouding
  • In tal van doekkleuren samen te stellen
  • Het rolgordijn met mini-cassette is ideaal voor draaikiepramen

Nadelen

Verduisterende rolgordijnen met zijgeleidingsprofielen kunnen tot en maximaal benut worden, grote ramen zijn er dus niet geschikt voor

De stof is altijd smaller dan het systeem. Houd hier rekening mee als je niet kiest voor rolgordijnen met zijgeleiders.

Verduisterende rolgordijnen

Wat is een van de belangrijkste activiteiten om je dag goed te beginnen? nachtrust! En voor een goede nachtrust zijn verduisterende rolgordijnen de juiste oplossing. Ook als je overdag moet slapen omdat je ’s nachts hebt gewerkt, helpen de verduisterende rolgordijnen je goed te slapen in het donker. Ook hebben de verduisterende gordijnen een speciale coating die de warmte binnen en buiten de zon houdt. Houd er rekening mee dat er aan de zijkanten wat openingen kunnen zijn.

Lichtdoorlatend of volledig verduisteren?

Met normale verduisterende rolgordijnen komt er nog steeds een klein beetje licht door aan de zijkanten, dus als u graag een totaal verduisterende kamer wilt is de rolgordijn met zijgeleiding de perfecte oplossing. Bij het rolgordijn komt dan nog een gesloten cassette met zijgeleidingsprofielen.  De stof van het rolgordijn zit dan vast in de profielen. Hierdoor glijdt de stof door de profielen waardoor er geen licht meer aan de zijkanten uitkomt.

Verduisterende duo rolgordijnen

Wilt je  overdag een beetje lichtinval hebben maar s ‘avonds op de bank tijdens een programma het verduisterend hebben? Dan zijn duo rolgordijnen de perfecte keuze. ze bestaan uit twee banen stof die langs elkaar heen bewegen. Hierdoor zijn ze een goed geschikt voor in de slaapkamer.

Privacy

Je kunt niet alleen het licht uit de kamer buiten  houden, maar u kunt ook voorkomen dat de snuffelaar naar binnen gluurt. Verduisterende gordijnen zorgen voor meer privacy.

Bekijk hier de rolgordijnen op maat.