Slaapkamer

Een nieuw bed kopen

Is jouw bed aan vervanging toe en wilt u een nieuw bed kopen? Of ben je op zoek naar een bed voor uw zoon of dochter? Er zijn heel veel verschillende soorten bedden, zoals een eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of twijfelaars. Ook is er ruime keuze uit verschillende materialen.

bed
Bed

Soorten en afmetingen

Er is ruime keuze uit verschillende soorten bedden. Eerst is het handig om te bepalen hoe groot het bed kan zijn. Het moet tenslotte ook in uw slaapkamer passen. Als u een bed zoekt met uw partner kunt u het beste een tweepersoonsbed kiezen. Deze hebben vaak een afmeting van 160 x 200 cm of 180 x 200 cm. Voor de lange mensen bestaan er bedden met een lengte van 220 cm. Is uw slaapkamer niet zo groot? Dan kunt u ook gaan voor een twijfelaar. Dit is qua formaat nét iets kleiner dan een tweepersoonsbed, namelijk 140 x 200 cm. Soms noemt men het ook wel een anderhalfpersoonsbed. Ook bestaan er seniorenbedden met enkele aanpassingen die senioren nodig hebben. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende materialen, zoals hout, staal of stof.

Accessoires

Wanneer u een nieuw bed heeft gekocht is het leuk om uw slaapkamer aan te kleden met accessoires. Zo kunt u kiezen voor een mooi dekbedovertrek of kussenslopen. Het is ook altijd leuk om extra kussens op uw bed te leggen ter decoratie voor overdag. Ook kunt u nachtkastjes naast uw bed zetten met mooie lampjes erop, zodat u ook ’s avonds lekker kunt lezen voordat u gaat slapen. Of wat denkt u van een bijpassende hocker voor in de slaapkamer, of een warme plaid voor over uw bed? Een plaid kunt u niet alleen gebruiken voor als het te warm is voor een winterdekbed en te koud voor een zomerdekbed, maar ook om er nonchalant over uw bed te draperen overdag. Wanneer u niet zo goed bent in het aankleden van uw slaapkamer dan zijn er ook complete slaapkamers die u kunt aanschaffen. Zo ziet u in de winkel al hoe uw slaapkamer eruit komt te zien, dus what you see is what you get.